Sairilan Ratsastajat (SarRa) on mikkeliläinen ratsastusharrastusta ja hevosmiestaitoja edistävä seura, joka toimii yhteistyössä Relanderin Ponitallin kanssa. Seurassa on reilut 250 jäsentä ja jäsenmäärässä on tasavahvasti edustettuna sekä juniori että seniorijäsenet.

SarRa on Suomen Olympiakomitean ja Suomen Ratsastajainliiton tunnustama Tähtiseura lasten ja nuorten sekä aikuisten toiminnan osalta. Tunnuksena tästä seuralle on myönnetty punavihreä Tähtimerkki. Tähtiseuratunnus kertoo siitä, että seuran toiminta täyttää Olympiakomitean ja lajiliiton määrittelemät seuratoiminnan laatukriteerit. Tähtitunnus on harrastajalle lupaus toiminnan laadusta ja turvallisuudesta. SarRa on viides ratsastusseura Suomessa, jolle on myönnetty punavihreä Tähtimerkki.

Seura on perustettu 26.1.1991 Sairilassa, mistä alkaen se on järjestänyt ratsastuskilpailujen lisäksi retkiä, koulutusta, tapahtumia sekä sennu- ja junnukerho-toimintaa. Seura pyrkii järjestämään kaiken ikäisille toiveiden mukaista toimintaa. Vuosi 2021 on SarRan 30.toimintavuosi ja tätä juhlistetaan monipuolisella toiminta- ja tapahtumatarjonnalla niin jäsenille kuin muille lajista kiinnostuneille.

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan seuran toimintaan sekä suunniteltuihin tapahtumiin tarkemmin.

SarRa:n toimintasuunnitelma 2021

SarRan toimintakertomus 2020

Sairilan Ratsastajat Ry:n arvot:

YHTEISÖLLISYYS – yhdessä tekemisen kulttuuri näkyy seuran toiminnassa, mm. kisat ja tapahtumat tehdään talkootöin.

TASAVERTAISUUS – kaikki ovat tervetulleita seuran toimintaan mukaan.

PÄIHTEETTÖMYYS – kannustamme terveellisiin elämäntapoihin. Kaikki seuran tapahtumat ovat päihteettömiä ja kannustamme savuttomuuteen tallilla.

Sairilan Ratsastajat Ry on sitoutunut noudattamaan toiminnassaan Suomen Olympiakomitean seuratoiminnan pelisääntöjä.

Seuran y-tunnus: 2887312-9
Seuran tilinumero: FI98 5271 6620 0051 97